Osmanlı Mutfağı İle İlgili Çok Aranan Sorular – 1

Osmanlı Mutfağı konusunda bugün (05/06/2021) internette en çok aranan sorular ve cevaplarını sizin için derledik.

Aşağıda belirtilen soru ve cevaplar google.com kaynağından en çok aranan sorular arasından seçildi. Sizin de cevabını merak ettiğiniz sorular olursa lütfen yorum kısmına yazarak bizimle paylaşınız en kısa sürede en doğru cevaplar yayınlanacaktır.

Osmanlı Mutfağı Konusunda En Çok Aranan Sorular

  • İnegöl’den Getirilen Hazmettirici Ve Birçok Hastalığa Karşı Bünyeyi Koruyucu Özelliğe Sahip Olan Su Nedir?
    • Çitli
  • Karaciğer Bir Miktar Suda Haşlanır Ve Kuyruk Yağı İle Birlikte Robotton Geçirilir. Tuz, 1 Tatlı Kaşığı Tarçın ve Karabiber İle Karıştırılır. Yaklaşık 10 Cm Boyunda Kesilmiş Ve Suda Kaynatılarak Temizlenmiş Kamışların İçlerine Doldurulur. Tencereye Düzgünce Dizilir, Üzerine Et Suyu Koyulur. Kapağı Kapatılır, Hafif Ateşte Üç Saat Pişirilir. Bir Kaba Kamışlar Silkilir. Üzerine 1 Tatlı Kaşığı Tarçın Eklenip Tüketilir. Bu yemeğin adı nedir?
    • Yalancı İlik
  • Modern İçeceklere Örnek Veriniz?
    • Çay

 

  • Bozacı Esnafının Piri Sayılan Türk Büyüğü Kimdir?
    • Sarı Saltuk Dede
  • Yapımında Çam Fıstığı Kullanılan Yiyecekler Nedir?
    • Acem Pilavı
  • Balık Güveç Hazırlanırken, Safran İçin Yapılan Ön Hazırlık Nedir?
    • Ilık Su İçerisinde Bekletmek ve Süzmek
  • Dönemin Yemek Kitaplarına Göre Yapımında Balıkların Kullanıldığı Yemek Çeşitlerine Örnek Veriniz?
    • Turşu, Börek, Kebap

 

  • Bozanın Çok Fazla Mayalanmış Türü Olan ve Özellikle Bölgesinde Çok Tüketilen İçeceğe Hangi Ad Verilir?
    •  Mırmırık
  • Osmanlı Döneminde Yemeklerde En Çok Ne Kullanılmıştır.
    • Sade Yağ
  • Hoşaf, Şerbet, Ve Şurup Yapımında Kullanılan Çiçeklerden Biridir?
    • Yasemin
  • Yüzyılda Yaygın Olarak Kullanılan Bıçak Türü Nedir?
  • Eflak Bıçağı

 

  • Sıradan Şehir Halkının Sofralarında En Çok Nasıl Kaplar Yer Alırdı?
    • Bakır Kaplar
  • Bazı Ürünlerin İstanbul’da Mutfaklara Girmesi İçin 19. Yüzyılı Beklemek Gerekirmiş. Bunlar Hangi Ürünlerdir?
    • Zeytinyağı-Salça
  • Yoğurtlu Et Kızartma Adlı Yemekte Kullanılan Et Ne Türdür?
    • Yağlı Dana Eti
  • Busbecq’in Verdiği Bilgiye Göre Kanuni’nin Kıymetli Kaplarda Yemek Yeme Alışkanlığına Ara Vermesine Ne Sebep Olmuştur?
    • Bir İhtiyarın Nasihatı

 

  • Baharat Çeşitlerinden Hangisi 19. Yüzyılda Osmanlı Mutfağına Girmiştir?
    • Vanilya
  • Saray Mutfağı İçin Alınan Malzemeler Arasında Bulunurken Parası Mutfak İçin Ayrılan Ödenekten Değil, Padişahların Özel Bütçelerinden Ödenen İçecek Nedir?
    • Kahve
  • İncelenecek Sulara Pamuk Batırılır, Islanan Pamuklar Kurutulduktan Sonra Tartılır, Neticede En Hafif Çeken Pamuğun Batırıldığı Suyun En Hafif Olduğu Ortaya Çıkardı. Bu yöntemi kim önermiştir?
    • Evliya Çelebi
  • Pirinç, Mercimek, Nohut ve Zerdali Gibi Ürünler İçin Kullanılan Tedarik Malzemesi Nedir?
    • Gazavi
  • Tükenmesi Uzun Süre Aldığı İçin “Tükenmez” Adı Verilen İçecek Nedir?
    • Şıra

 

  • Bazı dönemlerde Mutfaklarda Kullanılan Malzemelerin de Değiştiği ve Birtakım Yeni Malzemelerin Devreye Girdiği Görülmüştür. Hangi dönemlerde?
    • Sefer Dönemlerinde
  • Mahmud Nedim Bin Tosun’un “Aşçıbaşı” Adlı Yemek Kitabında Yöresel Yemek Tariflerine En Çok Yer Verdiği Bölge Neresidir?
    • Doğu Anadolu
  • Yüzyıl İstanbul ve Osmanlı Saray Mutfağında Çok Gözde Olan Yiyecek Nedir?
    • Tarator
  • Badem Şurubu Yapılırken Bademler Ne Tür Bir Ön İşlemden Geçirilir?
    • Su İle Robotta İyice Karıştırılarak
  • Yüzyılda Alafranga Olarak Tanımlanan Yeni Yemek Teknikleri Nelerdir?
    • Garnitür – Sos

Ayrıca bakınız:

Osmanlı Mutfağı İle İlgili Çok Aranan Sorular

Osmanlı Mutfağı konusunda internette en çok aranan bazı soruları sizler için cevapladık. Lütfen sizde cevabını merak ettiğiniz soruları aşağıdaki forum kısmını kullanarak bizimle paylaşınız.

Yorum yapın