Osmanlı Mutfağı İle İlgili Çok Aranan Sorular

Osmanlı Mutfağı konusunda bugün (05/06/2021) internette en çok aranan sorular ve cevaplarını sizin için derledik.

Aşağıda belirtilen soru ve cevaplar google.com kaynağından en çok aranan sorular arasından seçildi. Sizin de cevabını merak ettiğiniz sorular olursa lütfen yorum kısmına yazarak bizimle paylaşınız en kısa sürede en doğru cevaplar yayınlanacaktır.

Osmanlı Mutfağı Konusunda En Çok Aranan Sorular

  • Marmarinanın Osmanlı Mutfağında Dahil Olduğu Yemek Grubu Nedir?
    • Börekler
  • Osmanlı Mutfağındaki Et Yemeklerine Örnek Veriniz?
    • Maydanoz Dolması
  • Hıristiyan Cemaatin İstanbul’da Oruç Döneminin Etkisiyle Geliştirdiği Yemeklerden Örnek Veriniz?
    • Yalancı Dolma
  • 19.Yüzyılın Sonlarından İtibaren Osmanlı Mutfağında Yer Almaya Başlayan Avrupa Kökenli Yemeklere Örnek Veriniz?
    • Savarin
  • 1924 Yılında Yayımlanan “Tatlıcıbaşı” Adlı Kitabın Yazarı Kimdir?
    • Hadiye Fahriye

 

  • Osmanlı Döneminde Halk Tarafından Ekmekten Sonra En Çok Tüketilen Gıda Nedir?
    • Bulgur
  • Çini Kapaklı Sükûre, Hangi Mutfak Araç Gereç Grubu İçerisindedir?
    • Helvahane Gereçleri
  • Tavuk Dolma Yaparken Kullanılan Kuş Üzümünün Ön Hazırlığı Nedir?
    • Sapları Ayıklayıp Yıkamak
  • Avrupa Porselenlerine Örnek Veriniz?
    • Çin Kari ve Yazılı Salata Tabağı
  • Saray Mutfaklarında Pişen Yemekleri Dairelere Taşıyan Görevlilere Ne Denir?
    • Tablakâr

 

  • Osmanlı Dönemi’nde İstanbul Halkının Büyükbaş Hayvan Etini Tercih Etmemesinin En Önemli Sebebi Nedir?
    • Büyükbaş Hayvan Etinin İnsan Bedenine Pek Yararlı Olmadığının Düşünülmesi
  • Yapımında Sakız Kullanılan Yiyeceklere Örnek Veriniz?
    • Beyin Pilavı
  • Osmanlı Döneminde Anadolu’da Ayrana Verilen İsim Nedir?
    • Gövertmeç
  • 1900 Yılında İstanbul’da Yayınlanmış Olan Aşçı Başı Adlı Yemek Kitabının Yazarı Kimdir?
    • Mahmud Nedim Bin Tosun
  • Helva Çeşitlerinden Hangisi Osmanlı Toplumunda Erkeklerin Toplanıp Sohbet Ettiği Kış Gecelerinde Hazırlanırdı?
    • Keten Helva
  • Erikli Yalancı Dolma Hazırlanırken Kullanılan Yağ Nedir?
    • Zeytinyağı

 

  • Saray Mutfaklarında Kullanılan Aşağıdaki Araç – Gereçlerden Hangisi Doğrudan Yemek ve Mutfakla İlgili Olmayıp Yardımcı Malzeme Olarak Tanımlanabilecek Eşyalar Arasındadır?
    • Bogasi
  • Osmanlı Sarayında Avrupa Usulü Sofra ve Yemek Adabı İlk Hangi Padişah Zamanında Tanınmıştır?
    • II. Mahmut
  • Süzme Saray Aşuresinde Kullanılan Malzemelerden Birini Yazınız?
    • Gül Suyu
  • Saraya, Taşradan Yapılan Gıda Maddesi Temininde, Belirli Miktardaki Malın ve Masraflara Karşılık Gelen Paranın, Değiştirilmemek veya Başka Bir Alana Kaydırılmamak Üzere Tahsis Edilmesine Ne Denir?
    • Ocaklık
  • Has Mutfakta Usta Kadrosunda Yer Alan, Aynı Zamanda Ağa Rütbesiyle Mutfaklarda Çalışan Tüm Personelin Amiri Kimdir?
    • Aşçıbaşı

 

  • Osmanlı Saraylarında Bulunan Mutfakların Genel Adı Nedir?
    • Matbah-I Amire
  • Madenlerden Hangisinden İmal Edilen Araç-Gereçler Mutfak Muhasebelerindeki Kayıtlarda Görülmez?
    • Altın
  • Divanü Lügat’it –Türk’te Geçen “Su İçmeyene ……….. Ver” Atasözü, Ortaçağ Türklerinde Bu Maddenin Önemini Vurgulamaktadır. Su yerine ne verilmesinden bahsedilmektedir?
    • Süt

 

Osmanlı Mutfağı konusunda internette en çok aranan bazı soruları sizler için cevapladık. Lütfen sizde cevabını merak ettiğiniz soruları aşağıdaki forum kısmını kullanarak bizimle paylaşınız.

Yorum yapın